Narlı Anuş Abur   tarifi
  • Malzemeler

    • 250 g. buğday
    • 1.5 lt su
    • 150 g. kuru üzüm, ayıklanmış
    • 150 g. kuru kayısı, küçük küpler halinde kesilmiş
    • 100 g. çiğ fındık
    • 100 g. çiğ badem
    • 250 g. toz şeker
    • 2 çorba kaşığı gül suyu
    • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
    • 2 adet nar, ayıklanmış
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 2 tatlı kaşığı çam fıstığı
  • Yapılışı

    1. Buğdayı soğuk su ile ıslatıp en az 8 saat bekletin. Suyunu süzüp tencereye alın. 1,5 lt suyu ekleyip kısık ateşte 2-3 saat kadar pişirin. Üzüm, kayısı ve şekeri ekleyip ara sıra karıştırarak 15 dakika daha pişirin. 2 kaşık soğuk su ile buğday nişastasını bir kasede karıştırın.

      Nişasta karışımını da tencereye ekleyip anuş abur kaynama noktasına ulaşana kadar sürekli karıştırarark pişirmeye devam edin. Ateşten alıp badem, fındık ve gülsuyunu ekleyin. 15 dakika kadar soğuttuktan sonra nar tanelerini de ekleyip bardaklara dökün. Tamamen soğuduktan sonra nar taneleri, tarçın ve çam fıstığı ile süsleyip servis edin.