Fava
-
Malzemeler
- 1 paket kuru bakla
- 1 demet dereotu
- 2 adet soğan
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 adet limon
- Yarım limon suyu
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
-
Yapılışı
-
Baklaları on iki saat öncesinden ıslatın. Tencereye dereotu hariç tüm malzemeleri koyun. Düdüklü tencerede 10 dk. normal tencerede ise 35 dk. süreyle pişmeye bırakın. Baklaları süzgeçten geçirip blendırda püre haline getirin.
Önceden ıslattığınız bir kalıba püreyi boşaltın. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra kalıptan ters çevirerek çıkartın.
Favayı limon dilimleriyle ve dereotuyla süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
-
Baklaları on iki saat öncesinden ıslatın. Tencereye dereotu hariç tüm malzemeleri koyun. Düdüklü tencerede 10 dk. normal tencerede ise 35 dk. süreyle pişmeye bırakın. Baklaları süzgeçten geçirip blendırda püre haline getirin.