Mantar sote tarifi
  • Malzemeler

    • Bir paket mantar
    • Bir su bardagı dondurulmus mısır
    • Bir cay bardagı bezelye
    • 2 adet domates
    • 3 tane yeşil sivri biber
    • Bir tane patates
    • Yarım kilo tavuk göğsü
    • Bir çay bardağı sıvı yağ
    • Bir çorba kaşığı biber salçası acı veya tatlı Arzuya göre tuz
    • Üzeri için rendelenmıs kaşar
  • Yapılışı

    1. Bir paket mantarı iyice yıkayıp iri doğrayın ve tavuk goğsünüde, patateside küp şeklinde doğrayıp bir tepsi içinde mantarı ,tavuğu ,mısır ,bezelye, sivri biberleri, salça ,yağ ve baharatla harçlayın.

      Üzerine domatesleri halka halka yerleştirin. 170 derece fırında 45 dakika pişirip fırından çıkarın ve üzerine rendelenmıs kaşarları serpip 5 dakıka fırında bekletın.Arzuya gore sarımsak ve soğanda eklenebilir.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Hatay İskenderun dan yollayan Şenay hanıma teşekkkür ederiz.