Aşk çikolataları  tarifi
  • Malzemeler

    • 200ml likit krema
    • 200 g. bitter çikolata (tercihen 70% cocoa)
    • küçük parçalara bölünmüş
    • 15 g. tereyağı
    • 2-3 çorba kaşığı (30-45 ml.) likör
    • isteğe bağlı
    • Kaplama ve süsleme için
    • 150 gram bitter çikolata (tercihen 70% cocoa) küçük parçalara bölünmüş
    • 100 gram kakao
    • 100 gram Hindistan cevizi
    • 100 gram Antep fıstığı, fındık ve /veya badem kavrulmuş ve dövülmüş
  • Yapılışı

    1. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı derin bir kaseye koyun. Likit kremayı küçük bir kaçarolada kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Kremayı çikolatanın üzerine boşaltın. Bir spatula yardımı ile alt üst ederek çikolatanın erimesini sağlayın. Tereyağını ve isteğe gore likörü de ekleyin. Karışımı şekillendirilebilecek kıvama gelene kadar 3 saat kadar soğumaya bırakın.

      Trüf karışımından 2 tatlı kaşığı kadar alarak elinizde yuvarlayarak minik toplar haline getirin. Trüfleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 1 saat kadar buzdolabında soğutun.

      Kaplama ve süsleme için:
      İkinci bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Çikolatayı bir kaseye koyup sıcak su dolu bir tencereye oturtun. Hafifçe karıştırarak erimesini sağlayın. 3-5 dakika soğumaya bırakın.

      Erimiş çikolatadan bir miktar avucunuza alın. Soğuk trüf topunu avucunuzdaki çikolata ile kaplayıp tepsiye bırakın. Tüm trüf topları için bu işlemi tekrarlayın. İsteğe göre kakao, Hindistan cevizi, fındık, fıstık ya da bademe bulayıp buzdolabında 1 saat daha soğumaya bırakın. Servis etmeden yarım saat önce buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

      Daha sonra renkli veya tek renk kağıtlara koyup kendinizin seçtiği güzel bir kutuya yerleştirebilirsiniz.

      Sevgililer gününüz kutlu olsun.