Mantar çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tane tavuk bonfile
    • 2-3 kaşık un
    • 3 çorba kaşığı tereyağ
    • biraz karabiber ve kırmızı pul biber
    • 2 tana yeşil biber
    • Biraz et suyu
    • 2 diş sarımsak
  • Yapılışı

    1. Bu çorbaya bayılacaksınız. Harika bir lezzet.
      Önce mantar ve bonfile küçük parçalar halinde doğranır.Önce bonfileler yağda kızartılır. Suyu çekince mantarlar ive sarımsak ilave edilir.

      Mantarların suyu da çekilince,un ilave edilerek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.Pul biber ve karabiber ilave edilerek, et suyu koyulur.
      Dahasonra koyu bir kıvam elde edilinceye kadar su eklenir.Kaynayıncaya kadar karıştırılır.
      Kaynamaya başlayınca altı kısılarak ,ince doğranmış yeşil biberler ilave edlir.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Eskişehir den yollayan Türkan hanıma teşekkür ederiz.