Armut tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Armut tatlısı
-
Malzemeler
- 4 adet orta boy sert armut
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı nar suyu
- 1 çubuk tarçın
- 2 diş karanfil
-
Yapılışı
-
1. Armutları soyun. Nar suyunu, su ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca armutları içine yerleştirin. Tarçın ve karanfili ekleyip orta ateşte 15 ? 20 dakika pişirin.
2. Armutları arada bir çevirin. Pişince servis tabağına çıkarın. Dilerseniz yanına dondurma koyarak servis yapabilirsiniz. Soğuk veya ılık olarak sunun.
-
1. Armutları soyun. Nar suyunu, su ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca armutları içine yerleştirin. Tarçın ve karanfili ekleyip orta ateşte 15 ? 20 dakika pişirin.