Sebzeli kek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 orta boy patates
    • 1 orta boy kabak
    • 1 orta boy havuç
    • Yarım demet dereotu
    • 3 adet taze soğan
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 çay bardağı un
    • 3 adet yumurta
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesi yıkayıp diri kıvamda haşlayın. Soğuyunca kabuğunu soyup rendeleyin. Kabak ve havucu rendeleyin. Havucu yağsız olarak yanmaz bir tavada 1-2 dakika soteleyerek yumuşatın. Soğanları ve yeşillikleri çok ince doğrayıp geniş ve derin bir kaseye alın.
      Yumurtaları, un, karbonat, tuz ve pul biber sebzelere ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına veya bir kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

      Dilerseniz bu karışıma peynir ekleyebilirsiniz. Dereotu yerine kıyılmış bol taze nane koyabilirsiniz. Kışın kabak yerine pırasa kullanabilirsiniz. Pırasayı kullanmandan önce havucu soteleme işlemindeki gibi biraz kavurup yumuşatmanızı tavsiye ederim.