Basit Çilekli Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yumurta
    • 8 yemek kaşığı toz şeker
    • 8 yemek kaşığı un
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • İç malzemeleri için
    • 2 paket sade kremşanti
    • 250. gram çilek (daha çok olabilir)
    • Damla çikolata
    • Kremşanti ve pandispanyayı ıslatmak amacıyla süt (süt miktarı kremşanti kutusunun arkasında yazar)
    • Üzeri için
    • Arzu ettiğiniz süsü yapabilirsiniz (ama ben beyaz çikolata sosuna batırılmış çileklerle süslemiştim)
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve şekeri çırpın.Diğer malzemeleride ekleyin.Kek kalıbını yağlayın veya unlayın.(yapışmaması için) hamuru dökün 170 derece fırında 30 dk pişirin.

      Pişince fırından çıkarın.Soğuyunca da kalıbından ortadan ikiye bölün.Katların ikisini de süt ile ıslayın.

      Sonra kermşantinin 1 paketini hazırlayıp içine sürüp, çilekleri kesip çikolataları ekleyin ve pasta dilimlerini kapayın.
      Dışını diğer 1 paket kremşanti ile kaplayın. arzunuza göre süsleyin.afiyet olsun.

      Not:Pandispanya tarifi başka bir siteden alıntıdır.Bunu hep yaparım ve hazır pandispanyaya çok benzer.Pratiktir ve az malzemelidir.

      Tarifin orjinali için : https://yemektariflerim.blogcu.com/pasta-keki-pandispanya/1049566

      Bize bu tarifi izmir den yollayan Beliz hanıma teşekkur ederiz.