Çikolatalı tart tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı un
    • 100 gram tereyağ
    • 1 kahve fincanı pudraşeker
    • 1 paket vanilya
    • 2 çorba kaşığı kakao
    • 1 yumurta
    • 2 çorba kaşığı süt
    • Dolgu için
    • 300 gram bitter çikolata
    • 200 gr.krema
    • 2 su bardağı çırpılmış kremşanti
  • Yapılışı

    1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.Tart hamurunu hazırlamak için unu derin bir kaba alın. Şeker, kakao ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Ortasını açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağ, 2 kaşık süt ve yumurtayı ekleyip sert kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
      Bitter çikolatayı kesme tahtası üzerinde bıçakla doğrayın. Kremayı küçük bir sos tavasında ısıtın. Kaynamaya başladığı anda ocaktan alıp doğranmış çikolatayı içine ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Arada bir karıştırarak ılınana kadar bekletin.
      Hamuru 20-22 cm çapında yağlanmış tart kalıbına yayın. Çatalla birkaç yerinden delip 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
      Çırpılmış sade kremşantiyi çikolatalı kremaya ilave edip mikserle çırparak yedirin. Çikolatalı kremayı tartın içine doldurup donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.