Pastırmalı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet kare milföy
    • 200 gram dilimlenmiş pastırma
    • 100 gram kaşarpeyniri
    • 1 küçük kuru soğan
    • 1 patates
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Üzeri için
    • 1 yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Patatesi haşlayıp soyun ve rendeleyin. Soğanı kıyın. Pastırmayı doğrayın ve kaşarpeynirini rendeleyin. Küçük bir tavada sıvıyağı kızdırıp soğanı pembeleştirin.

      Hazırladığınız bütün malzemeyi bir kapta birleştirip karıştırın. Karışımı kare milföy hamurlarının ortasına paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın. Kenarlarını birleştirin. Hamurları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.

      Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.