Çin usulü tavuk ve sebze Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Çin usulü tavuk ve sebze
-
Malzemeler
- 3 adet tavukgöğsü, kuşbaşı doğranmış
- 2 orta büyüklükte yeşil biber, büyük doğranmış
- 2 orta büyüklükle soğan, ince doğranmış
- 5 yemek kaşığı soya sos
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 85 gram taze zencefil, ince doğranmış
- 1/8 yemek kaşığı acı kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı susam yağı
-
Yapılışı
-
Tavuklar yıkandıktan sonra kağıt havluyla kurulanır ve 3-4 cm büyüklüğünde kesilir. Biberler temizlenir, tohumlarını aldıktan sonra 2-2.5 cm uzunluğunda kesilir. Soğanlar ince ince doğranır.
Büyük bir tavada zencefil, kırmızı acı biber ve tavuk 3 yemek kaşığı zeytinyağıyla yaklaşık 3 dakika pişirdikten sonra tavuklar başka bir kaba alınır. Tavaya bu seferde soğanlar ve biberler konulur ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir ve tavuklar tekrar tavaya yerleştirilerek, üzerlerine soya sosu ardından da susam yağı eklenerek ocağın altı kapatılır.
İstenildiği takdirde pilav ile servis edilebilir.
-
Tavuklar yıkandıktan sonra kağıt havluyla kurulanır ve 3-4 cm büyüklüğünde kesilir. Biberler temizlenir, tohumlarını aldıktan sonra 2-2.5 cm uzunluğunda kesilir. Soğanlar ince ince doğranır.