Baharatlı Makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 1 Paket Makarna
    • 1 Çorba Kaşığı Salça
    • 2 Adet Tavuk Bulyon
    • 2 Çorba Kaşığı Margarin
    • 1 Çorba Kaşığı Tereyağ
    • 1/2 Demet Maydanoz
    • 3/4 Su Bardağı Su
    • Nane,Pul Biber,Tuz
  • Yapılışı

    1. Makarnayı haşlayın(makarna paketinin üzerinde yazılı süreyi gözönüne alarak al dante olmasına özen gösterin),makarnayı haşladıktan sonra süzün ve sos hazırlanana kadar süzgeçte bekletin.

      Sosu hazırlamak için;
      Salçayı kızgın yağda öldürün ve üzerine suyun yarısını yavaş yavaş dökerek sulandırın,hemen sonra pul biber,nane ve tuzu ekleyin(tuz katarken tavuk bulyonun da tuzunu hesaba katmayı unutmayın),karıştırın.Su kaynamaya başlayınca suyun diğer yarısını da ekleyip bulyon ve maydanozu da katın,iyice karıştırın.

      Bekletmekte olduğunuz makarnayı soğuk sudan geçirin fakat çok soğumamasına dikkat edin,makarnanın suyunu iyice süzdükten sonra makarnayı tenceredeki sosa ekleyip karıştırın.Makarnayı sosla beraber tencerede bir-iki dakika ara ara karıştırarak ısıtın,böylece soğuk sudan geçirirken soğuyan makarna tekrar eski sıcaklığına gelmiş olacak.

      Servis yaparken dilerseniz üzerine sevdiğiniz peynirden de rendeleyebilirsiniz,Afiyet olsun...

      Bize bu tarif İstanbul dan yollayan Elif hanıma teşekkur ederiz.