Mantar soslu kepekli spagetti Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mantar soslu kepekli spagetti tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket kepekli spagetti
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • 8-10 adet mantar
    • 3 olgun domates
    • 2 diş sarımsak
    • 2-3 dal taze nane veya fesleğen
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Derin bir tencereye 4 litre su doldurun. İçine 1 çorba kaşığı tuz ilave edin. Makarnayı kaynar tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayın.

      Mantarları temizleyip ortadan ikiye kesin ve dilimleyin. Domatesleri soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın.

      Bir tavada tereyağını eritip sarımsakları ekleyin. Ardından mantarları ilave edip yüksek ateşte soteleyin. Domatesi ilave edin. Tiz, karabiber ve kıyılmış bir tutam taze nane ekleyip karıştırın. Sos kıvamını alınca ocağı kapatın.

      Makarnayı servis tabaklarına alıp üzerine mantarlı sosu paylaştırarak servis yapın.