Meyveli pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Keki için
    • 3 çorba kaşığı tereyağ
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı un
    • 3 çorba kaşığı kakao
    • 5 çorba kaşığı kekun
    • 1 tutuam karbonat
    • Yarım su bardağı süt
    • Kreması için
    • 2 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı şeker
    • 6 çorba kaşığı un
    • 2 yumurta sarısı
    • 1 bütün yumurta
    • 1 paket vanilya
    • Keki ıslatmak için
    • 1.5 su bardağı su
    • 1 su bardağından bir parmak az şeker
  • Yapılışı

    1. Kek için gerekli tüm malzemelerimizi güzelce karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz bir kalına dökelim.25 cm lik yuvarlak kalıplar olabilir.

      Kekimizi 175 derecede kabarana dek pişirdikten sonra kabından çıkarmadan soğuyuncaya kadar bekletilim.Yaklaşık 2 saat.Dilerseniz bir gece buzdolabında kalırsa daha da iyi kesilir.

      Sonra su ve şeker ile şerbetimizi yapıp bir büyük bardağa koyalım.

      Bu arada kremamız için sütümüzü tencereye koyalım.Sütümüz kaynayana kadar yumurtalar,şeker ve unu güzelce çırpıp krema kıvamına getirelim.

      Sonra kaşıkla tencereden 3-5 kaşık süt alarak kremamızı süte alıştıralım.Sonra hepsini bir yandan çırparak kaynamış sütümüze ilave edelim.Çok hızlı bir kaç dakika çırpıp koyulaşınca altını kapatalım.

      Kekimizi güzelce ikiye keselim.Alt tabanımızı yarım bardak şerbet karışımı ile ıslatalım.
      Sonra kremamızın yarısını yayalım.Dilediğimiz meyveleri keserek döşeyelim.

      Diğer katımız içinde kekimizi kapatalım.Üstünü kürdanla minik minik delikler yapalım.Şerbetimizi güzelce üstüne döküp çektirelim.

      Kremamızı yayıp meyvelerimizle süsleyelim.3-4 saat bekledikten sonra meyveli pastamız servise hazırdır.Afiyet olsun.