Soslu patlıcan Şakşuka Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Soslu patlıcan Şakşuka tarifi
  • Malzemeler

    • 2 patlıcan
    • 1 patates
    • Kızartmak için sıvıyağ
    • Sos için
    • 4 domates
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • 1 kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 sivribiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Patlıcanları alaca soyup küçük küpler halinde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Patatesi soyup küp küp doğrayın.

      Bir tavada sıvıyağı kızdırıp patatesleri kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın. Aynı yağda kurulanmış patlıcanları kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
      Domates sosunu hazırlamak için soğanı soyup kıyın. Domatesleri soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Sarımsakları kıyın. Sivri biberi ince ince doğrayın.

      Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesi ilave edin. Tuzunu ekleyip sos kıvamını alana kadar pişirin.

      Kızarmış patates ve patlıcanları geniş ve derin bir tabağa alın. Üzerine domates sosunu dökün ve soğuyuncaya kadar bekletin. Dilediğiniz zaman üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.