Vişneli parfe tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram taze vişne
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 2 çorba kaşığı vişneli toz jöle
    • 4-5 kaşık sıcak su
    • 2 yumurta sarısı
    • 2 su bardağı süt
    • 1 poşet toz kremşanti
    • 1 küçük kutu süt kreması
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Vişneleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. Vişneleri bir tencereye koyup üzerine yarım su bardağı toz şeker ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
      1 bardak sütü bir tencereye boşaltıp süt kreması ve vanilyayı ilave ederek kaynatın.

      Yumurta sarılarına yarım su bardağı toz şeker ekleyip çırpın. Sütlü karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek çırpın.

      Toz krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp yumurtalı karışıma ilave edin ve hepsini birlikte çırpın. Vişneleri mutfak rotunda kıyarak püre haline getirin. 4-5 kaşık sıcak suyla eritilmiş 2 kaşık jöleyi vişne püresine ilave edip karıştırın.


      Parfe kalıbını ıslatıp vişne püresini içine boşaltın ve buzlukta dondurun. Üzerine sütlü kremayı ilave edip tekrar buzluğa koyun ve donuncaya kadar bekletin. Parfeyi kalıptan çıkarmak için ılık suya batırın. Ters çevirip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.