Roka çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 2 demet roka
    • 20 gram tereyağ
    • 1 su bardağı süt
    • 3 su bardağı su
    • 1 çay bardağı süt kreması
    • 1 yumurta
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Rokaların sap kısımlarını kesip yapraklarını yıkayın ve süzün. Roka yapraklarını kaynar suda 1 dakika kadar bekletip çıkarın ve süzgece alın. Bir tencerede tereyağını eritip rokayı ekleyin. Karıştırıp üzerine sıcak suyu ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip arada bir karıştırarak orta ateşte pişirin.

      Tencereyi ocaktan alıp el blendırı ile pürüzsüz kıvama getirin. Terbiyesini hazırlamak için yumurtayı bir kâseye kırın. Sütle birlikte iyice çırpıp azar azar tencereye ilave edin ve bir yandan da karıştırın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Ocaktan almadan önce süt kremasını ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.