Vişneli Revani tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı tozşeker
    • 3 yumurta
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 kahve fincanı toz badem
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Şerbet için
    • 3 su bardağı su
    • 3 su bardağı tozşeker
    • 1 çay kaşığı limon suyu
    • Vişne sosu için
    • 1 su bardağı taze vişne veya kompostosu
  • Yapılışı

    1. Yumurtaları derince bir kaba kırıp üzerine tozşekeri ilave edin ve çırpın. Yoğurt, yağ, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip 2 dakika daha çırpmaya devam edin. Toz bademi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış bir kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin. Diğer yanda su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine şerbetini gezdirerek dökün. Şerbetini çekene kadar bekletin. Vişne kompostosu tanelerini biraz suyu ile beraber ezerek püre haline getirin. Tatlıyı dilimleyin ve vişne sosu ile birlikte servis yapın. ( Taze vişne kullanırsanız vişneleri 1 bardak suyla kaynatıp rengini verene kadar pişirin.)