Ispanaklı sütlü patates Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ispanaklı sütlü patates tarifi
  • Malzemeler

    • 5 orta boy patates
    • 500 gram taze ıspanak
    • 1 kuru soğan
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 150 gram taze kaşar peyniri
    • 1 çay bardağı süt
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri yıkayıp hafif diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın. Soğumaya bırakın.

      Ispanakları yıkayıp süzün ve iri iri doğrayın. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Büyük bir tencerede sıvıyağı kızdırıp soğanı biraz kavurun. Ispanağı ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.

      Patatesleri soyup yuvarlak ince dilimler halinde kesin. Kaşar peynirini rendeleyin. Ispanağın suyunu süzdürerek delikli bir kepçe ile başka bir tabağa alın.

      Bir fırın kabını yağlayıp patates dilimlerini bir kat halinde dizin. Üzerine biraz peynir serpip 2-3 kaşık süt gezdirin ve bir kat ıspanak döşeyin.

      Tekrar patates katını oluşturup peynir serpin ve yine sütle ıslatın. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek en son sırayı patatesle tamamlayın. Peynir serpip 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.