Ispanaklı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 300 gram Ispanak
    • 2 adet yumurta
    • 2 adet soğan
    • Sıvıyağ
    • Çörek otu
  • Yapılışı

    1. Ispanakların köklerini ucundan koparın ve bolca su ile yıkayın. Bua arada iki soğanı jülyen kesip yağda börtürün.Mini bir diktörtgen tepsiyi Önce yağlayın.Eğer fırın kağıdınız var ise onuda kullanabilirsiniz.Ardından yufkanın bir tanesini tepsiyi ortalayacak şekilde serin.Ortasına bir adet yufkann yarısını büzüştürerek yayın.

      Bir kase içinde 2 adet yumurta , yarım çay bardağı sıvıyağ ve yarım çay bardağı suyu ilave edip çırpın.Bu karışımdan bir iki üç tatlı kaşığı gezdirin.Her yerini soslamanıza gerek yok.Bir tarafta kap içinde yıkadığınız ıspanakları tuz ,karabiber ve pul biber ile iyi iki avcunuz içinde söndürün.Sonra yarısını suyunu sıktırarak tepsiye her yerine güzelce yayın.Hazırlamış olduğunuz soğan soteninde yarısını güzelce paylaştırın.

      Üstüne yufkanın kalan diğer yarısını gene büzüştürerek koyun.Ispanakları ve soğanı gene aynı şekilde ilave edin. En üstüne son kalan yufkayı büzüştürerek koyun.Üstüne yumurtalaı sostan cok az serpin.İlk yufkamızın tepside kalan kenarlarını üste kapatın.Elinizle çok bastırmadan tepside çok küçük olmayan dilimler kesin.

      Yumurtalı sosumuzu güzelce her dilime paylaştırın.Üzerine çörek otu serpin.180 derecede alt+ üst ısıtıcılı fanda 25 dk. pişirin.Afiyet olsun.