Kayısılı kremkaramel tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı süt
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 3 adet yumurta
    • 2 adet yumurta sarısı
    • 2 çorba kaşığı pirinç unu
    • 1 paket vanilya
    • Yarım kg olgun kayısı
    • Karamel için
    • 4 çorba kaşığı toz şeker
    • 4 çorba kaşığı su
  • Yapılışı

    1. Kayısıları yıkayıp soyun. İkiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Ezerek püre haline getirin. Sütü tencereye alın, içine vanilyayı ilave edin. Bir kapta yumurtaları ve yumurta sarılarını çırpın. Pirinç unu ve şekeri süte ekleyip karıştırın.

      Tencereyi orta ateşe oturtup çırpılmış yumurtayı azar azar ekleyin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kayısı püresini azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir taşım pişirip tencereyi ocaktan alın.

      Karameli hazırlamak için; su ve şekeri küçük bir tavaya alıp hafif ateşte karıştırarak pişirin. Altın sarısı renk almaya başlayınca ateşi kısıp şeker karamelize olana kadar karıştırmadan pişirmeye devam edin.

      Karameli ıslatılmış krem karamel kalıplarına paylaştırın. Krem karameli kalıplara boşaltın. Soğuyunca buzdolabına alıp 2 saat bekletin. Servis tabaklarına ters çevirerek soğuk servis yapın.