Vanilyalı Limonlu kek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 buçuk su bardağı un
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • Yarım su bardağı sıvıyağ
    • İki adet limon kabuğunun rendesi
    • 1/3 su bardağı limon suyu
    • 1/3 su bardağı pudra şekeri
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Öncelikle un , kabartma tozu ve tuzu yani kuru olan malzemelerimizi karıştırıyoruz.

      Başka bir cam kaptada yoğurt , şeker ve sıvıyağımızı karıştırıyoruz.Ben burada sıvıyağ olarak riviera ve sızma zeytinyağı karışımı kullandım.Sonrada yumurtalarımızı güzelce çırpıyoruz.Limon kabuğu rendesi , bir iki tatlı kaşığı gibi limon suyu , bir çay kaşığı vanilya ekliyoruz.

      En son unlu karışımla çırpıp işlemi bitiriyoruz.İsteğe göre ççok az daha un ilavesi yapılabilir.Koyuluğuna göre kontrol edin.Ama normalden daha akıcı bir kıvamla oluyor.

      Yağlı kağıt serdiğimiz veya yağlayıp unladığımız kek kalıbına döküyoruz.

      170 derecede 50 dakika kekimizi alt üst fırında pişiriyoruz.Son dakikalarda üstü çok pişip altı biraz daha istiyorsa sadece alt bölümünü seçerek arada kontrol edin.

      Kekimiz pişerken 1/3 bardak limon suyu ve aynı miktardaki şekeri minik bir tencerede şeker eriyinceye kadar pişiriyoruz.Şekerin erimesi yeterli kaynatmaya lüzum yok.

      Kekimiz pişince fırından çıkartıp 5 dk. bekletip servis tabağına ters çevirip çıkartıyoruz.Limonlu sosumuzu güzelce eşit olarak kekimize döküyoruz.Bu limonlu şerbetten birazcık ayırıp daha sonra servis yapacığımız zaman vanilya ve isteğe göre pudra şekeri ile çırpıp kekimizin üstüne döküyoruz.Kremalı gibi bir görünüm oluyor.Ben burada pudra şekeri kullanmadım.