Kepekli ekmek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak normal un
    • 2.5 bardak kepekli un
    • 1 adet yumurta
    • 250 ml süt
    • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 1 paket kuru toz maya
  • Yapılışı

    1. Geniş bir kaba unumuzu , mayamızı , tuzumuz ve şekerimizi koyalım.Sütümüzü ocakta hafif ılıtalım.Sonra sıvıyağ , yumurta ile beraber ekleyip güzelce elimize yapışmayıncaya kadar yoğuralım.Arada gerekli ise yoğururken un takviyesi yapın.

      Hamurumuz yapışmaz bir hal alınca üzerini örtüp ılık bir oda sıcaklığında yaklaış 40-45 dk. bekletelim.

      Bu ekmek için un karışımını istediğiniz gibi kepekli yada sade olarakda değiştirip içerisine keten tohumu, ayçekirdeği gibi besinlerle besin içeriğini artırabilirsiniz.

      Ekmek hamurumuz yaklaşık olarak iki katı büyüyünce tekrar yoğurup fırın kağıdı serili tepsimize son ekmek şeklini verelim.

      Bu aralarda olacak yapışma için gene un kullanın.Tepsimize koyduktan sonra üzerini yağlayıp az miktarda un serpin.

      Gene üzerini kapatarak 20 dk. daha mayalandırmaya bırakın.

      Sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 20-25 dk. pişirin.Afiyet olsun.