Cevizli elma tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet büyük elma
    • 1 su bardağı çeviz içi
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • Yarım su bardağı tozşeker
    • 1 litre su
  • Yapılışı

    1. Elmaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile oyarak çıkarın. Bir tencereye 1 litre su ve 1 su bardağı tozşeker koyup orta ateşe oturtun. Şeker eriyene kadar karıştırın.

      Elmaları, oyuk tarafı yukarı gelecek şekilde tencereye dizip elmaların üzerine birer kaşık toz şeker ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp elmaları ağıt ateşte 5 dakika kadar pişirin. Elmaları ters çevirip yumuşayana kadar 5 dakika daha pişirin.

      Cevizleri bir kaseye alıp tarçın ekleyip karıştırın. Elmaları tencereden alıp fırın kabına dizin. Cevizli tarçınlı karışımı ortalarına doldurup 180 derecede 5-10 dakika kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra arzuya göre üzerlerine tarçın serperek servis yapın.