Talaş böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 4 kare milföy hamuru
    • 2 küp doğranmış havuç
    • 2 küp doğranmış kabak
    • 100 gram bezelye
    • 150 gram mantar
    • 1 kuru soğan
    • 50-60 gram margarin veya tereyağ
    • 2 yumurta
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Havuç, bezelye ve kabağı yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Mantarları ve soğanı küçük küçük doğrayın. Yağı tavada eritip sebzeleri ilave edin ve kavurmaya başlayın. Tuz, biber ilave edip sebzeler pişince ocaktan alın.
      Milföy hamurunu merdane ile biraz açarak genişletin.

      Ortasına sebze karışımını koyup hamuru bohça şeklinde veya üçgen şeklinde katlayıp kapatın. Tepsiye dizip üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Çörek otu serpip 150-160 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip servis yapın.