çilekli krema Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
çilekli krema
-
Malzemeler
- 4 yaprak jelatin
- 3 yumurtanın beyazı
- 180 gram toz şeker
- 1/2 limonun suyu
- 350 gram ağaç çileği püresi
- 500 gr, vurulmuş krem şantiy
-
Yapılışı
-
Jelatini bol soğuk suda bir saat kadar ıslatıp küçük bir kaba çıkarınız. Çukur çelik veya cam bir kaba yumurta beyazı ve toz şekeri ekleyiniz. Kabı bir sıcak suyun içine oturtup, bir yumurta vurma teli ile dikkatlice karıştırarak ılık vaziyette içindeki şekeri eritiniz. Sıcak sudan çıkarıp iyice sertleşip kar gibi oluncaya kadar telle vurunuz. Jelatini kabı ile sıcak suyun içine oturtup erimesini temin ediniz. Hemen vurulmuş yumurta beyazını, içine çilek püresini, krem şantiyeyi ve limon suyunu ilâve edip kevgirle dikkatlice karıştırarak yediriniz. Bardaklara doldurup buzdolabında soğuyunca dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.
Ek Bilgi: Çilek püresi, çileğin susuz bir biçimde elekten geçmesi olayıdır.
-
Jelatini bol soğuk suda bir saat kadar ıslatıp küçük bir kaba çıkarınız. Çukur çelik veya cam bir kaba yumurta beyazı ve toz şekeri ekleyiniz. Kabı bir sıcak suyun içine oturtup, bir yumurta vurma teli ile dikkatlice karıştırarak ılık vaziyette içindeki şekeri eritiniz. Sıcak sudan çıkarıp iyice sertleşip kar gibi oluncaya kadar telle vurunuz. Jelatini kabı ile sıcak suyun içine oturtup erimesini temin ediniz. Hemen vurulmuş yumurta beyazını, içine çilek püresini, krem şantiyeyi ve limon suyunu ilâve edip kevgirle dikkatlice karıştırarak yediriniz. Bardaklara doldurup buzdolabında soğuyunca dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.