çilekli krema tarifi
  • Malzemeler

    • 4 yaprak jelatin
    • 3 yumurtanın beyazı
    • 180 gram toz şeker
    • 1/2 limonun suyu
    • 350 gram ağaç çileği püresi
    • 500 gr, vurulmuş krem şantiy
  • Yapılışı

    1. Jelatini bol soğuk suda bir saat kadar ıslatıp küçük bir ka­ba çıkarınız. Çukur çelik veya cam bir kaba yumurta beyazı ve toz şekeri ekleyiniz. Kabı bir sıcak suyun içine oturtup, bir yumurta vurma teli ile dikkatlice karıştırarak ılık vaziyette içindeki şekeri eritiniz. Sıcak sudan çı­karıp iyice sertleşip kar gibi oluncaya kadar tel­le vurunuz. Jelatini kabı ile sıcak suyun içine oturtup erimesini temin ediniz. Hemen vurulmuş yumurta beyazını, içine çilek püresini, krem şan­tiyeyi ve limon suyunu ilâve edip kevgirle dik­katlice karıştırarak yediriniz. Bardaklara doldurup buzdolabında soğu­yunca dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.

      Ek Bilgi: Çilek püresi, çileğin susuz bir biçimde elekten geçmesi olayıdır.