Fava
-
Malzemeler
- 2 su bardağı kuru iç bakla
- Yarım su bardağı riviera zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- Tuz
-
Yapılışı
-
İç baklaları bir tencereye koyup üzerine bolca su ilave edin ve 1 gece bekletin.
Soğanları soyup kıyın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğanları kavurun. Baklaları süzüp soğana ilave edin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte baklalar yumuşayana kadar arada bir karıştırarak pişirin.
Dereotunu kıyıp yarısını baklaya ilave edin. Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ekleyip tencereyi ocaktan alın. Biraz soğuyunca karışımı el blendırı ile ezerek püre haline getirin. Tamamen soğuduktan sonra taze dereotu yaprakları ve limon dilimleri ile servis yapabilirsiniz.
-
İç baklaları bir tencereye koyup üzerine bolca su ilave edin ve 1 gece bekletin.