Peynirli helva tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı un
    • 2 su bardağı toz şeker
    • Yarım kg tuzsuz peynir veya dil peyniri
    • Yarım paket tereyağı
  • Yapılışı

    1. Yağı derin bir tencerede veya tavada eritin. Unu yavaş yavaş dökün, karıştırarak kavurun. Pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha önceden iyice ufaladığınız peyniri ekleyin.

      Peyniri una yedirin. Peynir eriyince toz şekeri dökün. Peynir içinde kaybolunca helva kendiliğinden yağlanır. Bu durumda helva kıvamına gelmiş demektir. Servis tabağına alıp kaşık yardımıyla iyice yayın. Çok soğumadan dilim dilim keserek servis yapın.

      Arzuya göre üzerini ceviz veya fındıkla süsleyebilirsiniz.