Çerkez tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg un
    • 8 çorba kaşığı irmik
    • 1 çorba kaşığı yaş maya
    • 2 adet yumurta
    • 125 gram margarin
    • 1.5 çorba kaşığı yoğurt
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağ
    • Üzeri için
    • Dövülmüş Antep fıstığı
    • İçi için
    • 3 su bardağı dövüşmüş ceviz
    • 4 çorba kaşığı un
    • 1 adet yumurta
    • Şerbet için
    • 1.5 kg toz şeker
    • 1 litre su
    • Yarım limonun suyu
  • Yapılışı

    1. Yarım kg unu, 8 çorba kaşığı irmiği, 1 çorba kaşığı yaş mayayı, 2 adet yumurtayı, margarini, bir buçuk çorba kaşığı yoğurdu ve 2 çorba kaşığı şekeri geniş bir kapta karıştırın.

      Malzemeler özleşene dek yoğurun. Başka bir kapta 3 su bardağı dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırın. İyice yoğurun. İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın. Cevizli hamuru ise elinizde parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın.

      Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin. İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın.

      Şerbet için bir buçuk kg şekeri ve 1 litre suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın yarım limonun suyunu ilave edin. Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın.
      Yarım saat şerbetin içinde bekletin. Sonra geniş bir tepsiye dizin. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin, servis yapın.