Sebzeli güveç tarifi
  • Malzemeler

    • 1 diş sarımsak
    • 5-6 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1 kg kemiksiz kuzu kol eti
    • Yarım kg taze fasulye
    • 3 patates
    • 3 domates
    • 2 dolma biber
    • 1 kırmızı dolma biber
    • 12-15 arpacık soğan
    • 1.5 su bardağı su
    • Tuz, kekik, karabiber
  • Yapılışı

    1. Güvecin zeminini sarımsakla ovalayarak 2-3 çorba kaşığı sıvıyağla yağlayın. Yarım kg fasulye, 3 patates, 3 domates, ve bütün biberleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Soğanların kabuklarını soyun. Malzemeye tuz ve biber ekleyin.

      Güvece sırayla kekik serpilmiş et,fasulye, soğan, biber, patates ve domatesleri düzgün bir biçimde dizin.

      Sebzelerin üzerine kalan yağı ve yarım bardak suyu ekleyin. Güvecin ağzını folyo kağıtla kapatın. Fırında yaklaşık 2-2.5 saat kadar pişirin.