Kır böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 5 çorba kaşığı kıyma
    • 1 adet küçük doğranmış soğan
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 çay kaşığı hardal
    • 2 kaşık sıvıyağ
    • Yumurta sarısı
    • Tuz ve karabiber
    • Hamuru için
    • Alabildiğine un
    • 2 adet haşlanmış patates
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 2 kaşık sıvıyağ
    • Tuz
    • Kabartma tozu
  • Yapılışı

    1. 2 kaşık sıvıyağla, 1 adet küçük doğranmış soğanı soteleyin. 5 çorba kaşığı kıyma koyup, kavurun. Kıyma suyunu çekene dek soteleyin. 1 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı hardal, tuz ve karabiberi ekleyip, 1-2 kez çevirin. Ateşten alıp, soğutun. 2 adet haşlanmış patatesi rendeleyip, 2 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, kabartma tozu ve alabildiği kadar unla hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Hamuru merdane ile açıp, bir su bardağı ile kesip, ortalarına kıymalı harçtan koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin.