Maklube tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 kg pilavlık pirinç
    • 1 kg kuzu eti
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • 4 büyük patates
    • 1 konserve (bezelye, patlıcan veya bamya)
    • 250 gram antepfıstığı
    • Çoban salata
    • Yoğurt
    • Bir tutam maydanoz
    • Baharatlar (Kekik veya karabiber)
  • Yapılışı

    1. Pilav yapılıyor. Et, kuşbaşı kesilerek kavruluyor.

      Etler kavrulduktan sonra bezelye ile karıştırılıyor. Patatesler halka halka doğrandıktan sonra yağda kızartılıyor. Bunlar hazırlanınca tencerenin en altında patates olmak üzere alttan üste sırayla kavurma, pilav, patates olarak sıralanıyor. Üzerine biraz et suyu ilave edilerek 10 dakika kısık ateşte tutuluyor.

      Servise hazır hale gelen yemek, tepsinin ortasına ters çevriliyor. Maklubenin en önemli kısmı tepsiye çevrilen tenc ere içindeki pilavın kalıbını bozmamak! Pilavın kenarları çoban salatası ve yoğurtla süsleniyor. Yemek hazır!