Yassı kadayıf tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı sıvıyağı
    • 4 yassı kadayıf
    • 3 yumurta
    • Şerbet için
    • 3 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • yarım limon
    • Üzeri için
    • Ceviz
    • Hindistancevizi
  • Yapılışı

    1. Yassı kadayıfların kenarlarını 1 cm keserek ayırınız. Bir kabın içinde yumurtaları çırpınız. Kadayıfları teker teker yumurtaya bulayınız. Yassı kadayıfları kızdırılmış yağda kızartınız.

      3 su bardağı su ve şekeri kaynatınız. Limonu da içine sıkınız. Büyükçe bir tencereye su doldurunuz. Kadayıfları, yağının gitmesi için tencerenin içine atınız.

      Birkaç dakika sonra tencereden alıp tepsiye diziniz. Önceden hazırlamış olduğunuz soğuk şurubu yassı kadayıfların üzerine dökünüz. Tepsinin üzerine bir kapak örterek, ocakta 15 dakika pişiriniz.Üzerini süsleyerek, servis yapınız.