Yağlı revani tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket margarin
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı un
    • 1 paket kızartma tozu
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
    • Şerbeti için
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 3 su bardağı su
    • 1 adet limon suyu
  • Yapılışı

    1. Şekeri, su ile 15 dakika kaynatın. Limon suyu ile kestirip, soğutarak şerbeti hazırlayın.

      Bir karıştırma kabı içinde yumurta ile şekeri 10 dakika çırpın. Eritilmiş, soğutulmuş 1 paket margarini, limon suyunu, limon kabuğunu, irmiği, 1 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve yoğurdu da ekleyerek karıştırın.

      Bu hamuru yağlanmış bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbet dökün ve bir gece dinlendirin. Arzuya göre süsleyerek servis yapın.