Kuşkonmazlı Kiş tarifi
  • Malzemeler

    • 22 cm genişliğinde kiş kalıbı içersine konulacak hamur
    • 10 adet kuşkonmaz
    • 2/3 bardak mısır (isteğe bağlı)
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 küçük soğan, ince doğranmış
    • 3 yemek kaşığı maydanoz
    • ¼ yemek kaşığı tuz
    • 3 yumurta, çırpılmış
    • ¾ bardak yağsız lor peynir
    • Kiş hamuru için gerekli malzeme:
    • 4 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı un
    • 3 yemek kaşığı buzlu su
    • 1 tutam tuz
  • Yapılışı

    1. italyan omleti olarak da bilinir.

      Tüm malzemeler karıştırılarak yoğun kıvamlı bir hamur elde edilir ve kiş kalıbına yerleştirilir.

      Fırın 200 dereceye getirilir. Mısır ve kuşkonmaz tuzlu suda 5 dakika pişinceye kadar haşlanır. Küçük bir tavada zeytinyağı kızdırılır ve soğanlar da ekleyerek hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Karışıma maydanoz, tuz, biber ve sebzeleri eklenir ve ocağın altı kapatılır. Başka bir kapta yumurta ve lor peyniri karıştırılır. Pişen sebzeler tart hamuru içine yerleştirilir ve hazırlanan yumurta karışımı üstüne hafifçe eklenir ve 30 dakika kadar pişirilir. Fırından alındıktan sonra 5 dakika soğumaya bırakılır ve kesilir; sıcak olarak servis edilir.

      1 porsiyon için toplam kalori: 185-200