Anadolu bulgur pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet soğan
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ veya
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
    • 1 adet domates
    • 3 su bardağı su veya etsuyu
    • 2 su bardağı pilavlık bulgur
    • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    • 1 demet taze nane
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin.Domatesi ufak doğrayarak soğana ekleyip çevirin.Et suyunu ilave edip kaynatın.

      Karışım kaynayınca önceden yıkadığınız bulguru tuzu ve biberi ekleyip ateşi kısın.

      Pilav biraz suyunu çekince bulgurlar yumuşayınca ya kadar 8-10 dakika pişirin.

      Pilavı ocaktan indirmeden 5 dakika önce fazla ezik olmayacak şekilde haşladığınız yeşil mercimek ve nohutu ilave edin.

      Pilav tamamen suyunu çekince tencereyi ateşten indirip en az yarım saat dinlendirmeye bırakın.Servisten hemen önce doğranmış nane ekleyip karıştırın.

      Not:Bu pilavı kuru fasülye ile de yapabilirsiniz.