Fava
-
Malzemeler
- ½ su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan; küçük küpler halinde doğranmış
- 1 adet havuç; küçük küpler halinde doğranmış
- 2 bardak iç bakla
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber
- ¼ su bardağı limon suyu
- ½ demet dereotu; ince doğranmış
-
Yapılışı
-
Zeytinyağının yarisini bir tencerede orta ateşte ısıtın. Soğanı ekleyip 4-5 dakika kavurun. Havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Bakla, şeker,tuz, karabiber velimon suyunu ekleyin. Üzerine 2 bardak su ilave edip baklalar tamamen yumuşayana kadar kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirin.
Favayı ateşten alıp kalan zeytinyağını ve dereotunu da ekledikten sonra el blender ile pürüzsüz bir pure haline getirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Favayı isteğe göre kağıt muffin kaplarına ya da uygun ebatta bir kek kalıbına döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Servis etmek için muffin kalıplarından çıkartarak ya da dilimleyerek servis tabağına aktarın. Dereotu, limon dilimleri ile süsleyip üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
-
Zeytinyağının yarisini bir tencerede orta ateşte ısıtın. Soğanı ekleyip 4-5 dakika kavurun. Havuçları ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Bakla, şeker,tuz, karabiber velimon suyunu ekleyin. Üzerine 2 bardak su ilave edip baklalar tamamen yumuşayana kadar kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirin.