Tavuklu bezelye tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo kadar bezelye
    • Yarım demet dereotu
    • 2-3 parça ızgaralık tavuk eti
    • 2-3 adet patates
    • 4-5 adet taze soğan
    • Sıvıyağ
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuklarımızı küçük parçalara kesip biraz yağda soteliyoruz.Sonra patateslerimizide minik küpler haline getirip onlarıda ilave ediyoruz.Patateslerimiz de sotelenince bir yandan kesitiğimiz taze soğan ve dereotlarının yarısını da bezelyeler ile ilave edip üzerine bir parmak geçeçcek kadar sıcak su ile tuzumuzu koyuyoruz.

      En son yemek piştiğinde kalan dereotumuzu da serpip servise hazır ediyoruz.Yanın da pilav ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.