El Yapımı Trufler tarifi
  • Malzemeler

    • 75 g.şeker
    • 200ml krema
    • 200 g. bitter çikolata,küçük parçalara bölünmüş
    • 5-6 damla badem aroması ya da tercih edilen herhangi bir aroma
    • Kaplamak için kakao, tozfıstık, hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Çikolatayı derince bir kaseye koyun. Krema ve şekeri küçük bir kaçarolada kaynama noktasına ulaşana kadar ısıtın. Sıcak krema karışımını çikolatanın üzerine dökün. Homojen bir karışım elde edene kadar spatula yardımı ile alt üst ederek karıştırın. Hazırladığınız ganaşı buzdolabında 1 saat kadar soğumaya bırakın.

      Trüfleri şekillendirmek için, ceviz kadar parçalar alıp hafifçe kakaoya buladıktan sonra avucunuzda yuvarlayın. Şekillendirdikten sonra, tercih ettiğiniz kaplama malzemesi ile dış yüzeyini tamamen kaplayın. Trüfleri buzdolabında üzeri kapalı olarak muhafaza edin. Servis etmeden yarım saat once buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında tüketmenizi öneririz