Bademli pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Bademli pilav
-
Malzemeler
- 4 Çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı (500 ml) basmati pirinç
- 100g. kabuksuz çiğ badem
- 100g. kuru kayısı, şeritler halinde doğranmış
- 3 adet küp şeker
- 3 bardak (750 ml) tavuk suyu ya da tavuk bulyon
- Tuz
-
Yapılışı
-
Pirinci bir kaseye koyun. Üzerine bir çorba kaşığı kadar tuz ve üzerini tamamen örtecek kadar kaynar su ekleyip 1 saat kadar bakletin. Pirinci iyice yıkayın, suyunu tamamen süzün.
Pilav tenceresinde orta ateşte tereyağını eritin. Bademleri pembeleşene kadar kavurun. Pirinci e ekleyip 4-5 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.Kayısıları, şekeri ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp,pirinç suyu tamamen çekene kadar, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. 10 dakika kadar kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra tuzunu ayarlayıp servis edin.
-
Pirinci bir kaseye koyun. Üzerine bir çorba kaşığı kadar tuz ve üzerini tamamen örtecek kadar kaynar su ekleyip 1 saat kadar bakletin. Pirinci iyice yıkayın, suyunu tamamen süzün.