Bademli pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 4 Çorba kaşığı tereyağı
    • 2 su bardağı (500 ml) basmati pirinç
    • 100g. kabuksuz çiğ badem
    • 100g. kuru kayısı, şeritler halinde doğranmış
    • 3 adet küp şeker
    • 3 bardak (750 ml) tavuk suyu ya da tavuk bulyon
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Pirinci bir kaseye koyun. Üzerine bir çorba kaşığı kadar tuz ve üzerini tamamen örtecek kadar kaynar su ekleyip 1 saat kadar bakletin. Pirinci iyice yıkayın, suyunu tamamen süzün.
      Pilav tenceresinde orta ateşte tereyağını eritin. Bademleri pembeleşene kadar kavurun. Pirinci e ekleyip 4-5 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.Kayısıları, şekeri ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.Tencerenin kapağını kapatıp,pirinç suyu tamamen çekene kadar, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. 10 dakika kadar kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra tuzunu ayarlayıp servis edin.