Nar Ekşili Bulgurlu Pazı Sarma Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Nar Ekşili Bulgurlu Pazı Sarma
-
Malzemeler
- 2 demet pazı
- 1 su bardağı bulgur
- 2 adet orta boy kuru soğan, küçük küpler şeklinde doğranmış
- yarım demet taze soğan, ince doğranmış
- yarım demet maydanoz, ince doğranmış
- yarım demet taze nane, ince doğranmış
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- ½ su bardağı (120 ml) zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 adet nar, tanelenmiş.
-
Yapılışı
-
Bir tencerede 4 çorba kaşığı (60 ml) zeytinyağı ile kuru soğanı orta ateşte 5-6 dakika kavurun. Yeşil soğanı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Bulguru da ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar kavurmaya devam edin. Domates salçası, pul biber, tuz, karabiber ve şekeri ilave edip karıştırın. Yarım su bardağı (120 ml) sıcak su ekleyip,suyunu çekene kadar, kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten alıp nane ve maydanozu da karıştırıp soğumaya bırakın.
Bu sırada pazı yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Yaprakları, kaynar suda 1 dakika kadar haşlayın. Sapın devamındaki damarlı kısımları bıçak yardımı ile alın. Her bir yaprağın alt kenarına bulgurlu içten 1-2 çorba kaşığı kadar koyarak sarın. Sarmaları uygun ebatta bir tencereye sık sık yerleştirin.Üzerine kalan zeytinyağını, nar ekşisini ve 1 bardak sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Oda sıcaklığında nar taneleri ile süsleyerek servis edin.
-
Bir tencerede 4 çorba kaşığı (60 ml) zeytinyağı ile kuru soğanı orta ateşte 5-6 dakika kavurun. Yeşil soğanı ekleyip 2 dakika daha kavurun. Bulguru da ekleyip kısık ateşte 10 dakika kadar kavurmaya devam edin. Domates salçası, pul biber, tuz, karabiber ve şekeri ilave edip karıştırın. Yarım su bardağı (120 ml) sıcak su ekleyip,suyunu çekene kadar, kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten alıp nane ve maydanozu da karıştırıp soğumaya bırakın.