Otlu Peynirli Tava Böreği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Otlu Peynirli Tava Böreği
-
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı (30 ml) zeytinyağı
- 1 demet taze soğan; beyaz ve yeşil kısımları ayrı ayrı doğranmış
- 600 g. ıspanak; ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış
- 1 demet taze fesleğen;yaprakları ayıklanmış, doğranmış
- 200 g. Ezine keçi peyniri; ufalanmış
- Tuz
- Karabiber
- 4 adet Yufka
- Börekleri yağlamak ve kızartmak için
- Zeytinyağı
-
Yapılışı
-
Böreklerin iç malzemesini hazırlamak için, orta boy bir tavada zeytinyağını ısıtın. Taze soğanların beyaz kısımlarını ekleyip 2 dakika soteleyin. Ispanakları ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin. Fesleğen ve soğanların yeşil kısımlarını da ekleyip karıştırarak 2-3 dakika pişirmeye devam edin. Ateşten alıp Ezine peynirini ekledikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın. Soğumaya bırakın.
Üç adet yufkayı ikiye bölün. 20 cm çapında bir tavanın tabanını zeytinyağı ile yağlayın. Yarım yufkayı tavanın tabanını tamamen kaplayıp fazla kısmı tavanın bir kenarında kalacak şekilde yerleştirin. Kalan yufkayı 18 küçük parçaya bölün. Herbirinin üst yüzeyini hafifçe yağlayın.İki parçayı tavaya yerleştirin. İç malzemesinin altıda birini yufkaların üzerine eşit şekilde yayıp üzerine küçük bir yufka parçası daha yerleştirin.Tavanın dışında kalan yufka parçasını böreğin kenarlarını kapatacak şekilde örtüp üzerini yağlayın.
Böreğin her bir yüzünü orta ateşte, altın sarısı renk alana dek, 3-4 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın. Kalan yufkalarla aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri sıcak servis edin.
-
Böreklerin iç malzemesini hazırlamak için, orta boy bir tavada zeytinyağını ısıtın. Taze soğanların beyaz kısımlarını ekleyip 2 dakika soteleyin. Ispanakları ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin. Fesleğen ve soğanların yeşil kısımlarını da ekleyip karıştırarak 2-3 dakika pişirmeye devam edin. Ateşten alıp Ezine peynirini ekledikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırın. Soğumaya bırakın.