İncir tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 16 adet incir
    • 75 g ceviz, dövülmüş
    • 50 gram Şeker
    • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
    • ½ su bardağı şeker
    • ½ su bardağı çiçek balı
    • 1 adet çubuk tarçın
    • 100 g kaymak
    • Süslemek için ceviz
  • Yapılışı

    1. Dolgu malzemesini hazırlamak için dövülmüş ceviz, tarçın ve 50 g. şekeri bir kasede karıştırın. İncirlerin saplarını kesip içlerini hazırladığınız şekerli ceviz karışımı ile doldurun.
      Küçük bir kaçarolaya yarım bardak şeker, 1 bardak su, bel ve tarçın çubuğunu koyup şeker tamamen eriyene kadar 4-5 dakika kaynatın. İncirleri orta boy bir tencereye tek kat olacak şekilde düzgünce dizin.

      Ballı şurubu incirlerin üzerine dökün. Kısık ateşte incirler tamamen yumuşayana ve şurup koyuca bir kıvam alana kadar 15-12 dakika pişirin.
      İncirleri tamamen soğuttuktan sonra servis tabağına alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı kaymak ve yarım ceviz yerleştirdikten sonra oda sıcaklığında servis edin.