Izgara Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram dana kıyması
    • 250 gram kuzu kıyması
    • 1 det büyük baş soğan
    • Kimyon
    • Kırmızıbiber
    • Yarım çay fincanı irmik
    • Yarım çay kaşığı karbonat
    • Yarım demet maydanoz
    • 1/4 ekmek
  • Yapılışı

    1. Soğan rendelenir.Maydanoz ince ince kıyılır.Tuz,kimyon,içme sodası,kırmızı biber,irmik,ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek kıyma ile karıştırılıp güzelcene yoğurulur.Bir iki saat buzdolabında dinlendirilir.Daha sonra işaret parmağı büyüklüğünde alınarak köfte haline getirilir.Bir tabağa dizilir.Izgara kuyruk yağı ile yağlanır.Köfteler dizilir.Nar gibi kızarmış hale gelene kadar pişirilir.Yanına ayrıca domatez,biber,ekmek,soğan da ızgarada kızartılıp konur.Servis yapılır.