Patatesli börek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 3 adet iri patates
    • 2 yumurta
    • 1/2 su bardağı süt
    • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
    • 150 gram beyaz peynir, ufalanmış
    • ½ demet maydanoz, ince doğranmış
    • Karabiber, tuz
  • Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Peynir ve maydanozu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Ayrı bir kapta sıvıyağ, süt ve yumurtaları çırpın.
      Fırın tepsisini yağlayın, bir tane yufkayı ortalayacak şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımdan 2-3 çorba kaşığı sürün. 1 adet yufkayı uygun boyda kesip tepsiye döşeyin. Her yufka katına yumurtalı karışımdan 2-3 kaşık sürün. Patatesli harcı bu yufkaların üzerine eşit şekilde yayın. Kalan yufkayı yine küçük parçalar halinde kopartıp harcı kapatacak şekilde serip aralarına yumurta karışımından sürün. En alta koyduğunuz yufkanın tepsinin dışında kalan parçasını içe doğru katlayın. Kalan yumurta karışımını üzerine sürüp 180 °C'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 35-40 dk. pişirin. Dilimleyerek servis edin.