Milföyde Armut Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Milföyde Armut Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet armut
    • 1 paket milföy hamuru
    • Tereyağ
    • 2 çorba kaşığı çekilmiş iç ceviz
    • 4 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 adet yumurtanın akı
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
    • Süslemek için badem
  • Yapılışı

    1. Armutları soyarak uzunlamasına ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkararak kararmamaları için limon ile ovun. Kartondan armut biçiminde kalıp kesin. Milföy hamurlarını unlayarak merdane ile incelttikten sonra kartondan yapılan kalıbı kullanarak çok keskin bir bıçak yardımı ile milföylere armut şeklinde şekil verin.

      Yumurta akı ,çekilmiş iç ceviz, 1/2 çorba kaşığından biraz fazla tereyağ, 2 tatlı kaşığı toz şekerden harç hazırlayarak armutların çekirdeğinin çıkarıldığı boşluğa bu harcı doldurun.

      İçi harç ile doldurulmuş yarım armutları armut şeklinde kesilmiş olan milföy hamuruna ters kapatın. Armutların yukarı bakan yüzeyine uzunlamasına ince çentikler atarak az miktar terayağı fırça ile üzerlerine sürdükten sonra kalan şekeri üzerine serperek önceden 230 °C?ye ısıtılmış fırında 12-14 dakika pişirin. Üzerlerini badem ile süsleyerek servis edin.