Mısır çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 orta boy kuru soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    • 5 su bardağı su
    • Yarım su bardağı mısır unu
    • 1 çay bardağı süt
    • 3 çorba kaşığı konserve tane mısır
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanı soyup ikiye kesin yemeklik olarak küçük küçük doğrayın. Sarımsağı soyup kıyın. Yağı orta boy bir çorba tenceresine koyun. Kıyılmış soğan ve sarımsağı ilave edip soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine 5 bardak su ilave edip kaynamaya bırakın.

      Mısır ununu yarım bardak su ile karıştırıp sulandırın ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ve mısır ve tanelerini ilave edip ağır ateşte koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sütü ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerini maydanoz yaprağı ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.