Ispanaklı krep tarifi
  • Malzemeler

    • Krep için
    • 500 gram ıspanak
    • 4 adet yumurta
    • 1.5 su bardağı un
    • 2.5 su bardağı süt
    • Tuz, karabiber
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
    • İç malzeme için
    • 2 haşlanmış patates
    • 100 gram beyaz peynir
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 diş sarımsak
    • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Ispanakları yıkayıp kaynar suda 2 dakika kadar haşlayıp çıkarın. Suyunu iyice süzün. Doğrama tahtası üzerinde ince ince doğrayın.

      Bir kapta un, süt, yumurta ve ıspanakları karıştırın. Tuz, karbonat ve karabiber ekleyip tekrar karıştırın.

      Tavayı biraz yağlayıp kızdırın. Ispanaklı krep hamurundan 1 kepçe kadar alıp krep tavasına dökün. Her iki tarafını da pişirip bir tabağa çıkarın. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayarak krepleri hazırlayın.

      Haşlanmış patatesleri doğrayıp bir tabağa alın. Üzerine peyniri ekleyip birlikte ezerek püre haline getirin. Maydanoz ve sarımsağı kıyıp zeytinyağı ile birlikte peynirli karışıma ekleyin. Karışımı kreplerin ortasına paylaştırıp ikiye katlayarak servis yapın.