Havuçlu revani tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 3 kahve fincanı toz şeker
    • 3 kahve fincanı yoğurt
    • 1 adet orta boy havuç
    • 1kahve fincanı Orkide sıvı yağ
    • 3 kahve fincanı irmik
    • 3 kahve fincanı un
    • 1 çay kaşığı toz tarçın
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker
    • 3 su bardağı su
    • Yarım limonun suyu
  • Yapılışı

    1. Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri yüksek devirde 5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip 2 dakika kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırarak havuçlu karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Boza kıvamındaki hamuru orta boy ve yağlanmış bir fırın kalıbına aktarın. 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 40 dakika pişirin. Sonra çıkarıp, ılınmaya bırakın. Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuk şerbeti ılık revaninin üzerine gezdirin. Yarım saat bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun.