Ev lahmacunu tarifi
  • Malzemeler

    • 2 ekmek hamuru
    • 250 gram kıyma
    • 2 domates
    • 4 sivribiber
    • 1 tatlı kaşığı domates salçası
    • 1 çorba kaşığı su
    • 2 adet soğan
    • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
    • Biraz un
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Ev lahmacunu için hamurumuzu fırından hazır olarak alalım. Tezgahın üzerini unlayalım. Ekmek hamurlarını küçük bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde ve lahmacun hamuru inceliğinde açalım. Teflon tavada biraz yağ ısıtıp hazırladığımız hamurları iki taraflı olarak pişirelim. Sivri biberleri temizleyip doğrayalım. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayalım. Kalan yağı tavada kızdıralım. Soğanları kıyıp yağda pembeleştirelim. Sivri biberleri ve kıymayı ekleyelim. Suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Domates, bir kaşık suyla eritilmiş salça, tuz ve karabiber ilave edelim. Koyulaşınca ateşten alalım. Hazırladığımız kıymalı harcı, lahmacun hamurlarının üzerine eşit olarak paylaştırıp yayalım. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.